Route Rondje Zuyderzee

  1. Bij de tweede stoplichten, na 2,4 km, sla je rechtsaf de Meerkoetenweg op.
  2. Aan het einde van de weg ga je rechtsaf de Vlotgrasweg op.

TIP:
Aan de linkerkant van de weg ligt Natuurpark Lelystad dat wordt beheerd door Het Flevo-landschap. Het is ontstaan in de jaren 1970 omdat de Amsterdamse dierentuin Artis behoefte had aan extra ruimte voor grote hoefdieren. Op het park vind je otters, przewalskipaarden, wisenten, Pater Davidsherten, elanden, ooievaars, wilde zwijnen, moeflons en edelherten. Het park is gewoon toegankelijk tussen zonsopkomst en zonsondergang.

  1. Na ongeveer 500 meter stop je bij de Prehistorische Nederzetting Flevoland.

OPDRACHT:
Op het parkeerterrein is een schatkist te vinden. Daarop vind je een QR-code. Door het scannen van deze QR-code kom je op een video waarop je goed moet opletten. Noteer het getal bij het openen van de QR code en noteer dit op het antwoorden blad.

WEETJE:
Naast het natuurpark in Lelystad ligt een steentijddorpje genaamd ‘Swifterkamp’. Het dorp bestaat uit twee boerderijen, een jager-verzamelaarshut en drie bijgebouwen. Beleef de sfeer uit lang vervlogen tijden en proef hoe het zou zijn te leven in de Nieuwe Steentijd, ca. 6300 jaar geleden. Zelf broden bakken, sieraden en werktuigen maken, hout sprokkelen, spinnen, weven, koken op open vuur en bijkomen bij een knapperend kampvuurtje. Kijk voor het bezoeken, kinderfeestje, zomercamping of workshops op www.spnf.net.